BULAK İLKÖĞRETİM OKULU                                                                                 GEDİKBULAK İLKÖĞRETİM OKULU

 

Bulak; Okul var, Öğrenci yok...

gedikBulak; Öğrenci var, Okul yok...

 

Temelinden söküp götürsek mi acaba! diye düşünürken müjdeli haber geldi.
 

Van'daki Depremde Yıkılan Okulun Yenisini İzto Yaptıracak.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Van'da meydana gelen deprem felaketinde tamamen yıkılan 11 derslikli Gedikbulak İlköğretim Okulu'nu "Kardeşlik projesi" kapsamında 24 derslikli olarak yeniden inşa edeceklerini bildirdi.

Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremzedelere gönderdikleri acil yardımların yanında kalıcı olarak nasıl yardımda bulunabileceklerini araştırdıklarını, bu kapsamda Van'da tamamen yıkılan tek okul olan merkeze 50 kilometre uzaklıktaki Gedikbulak İlköğretim Okulu yeniden inşa etmek istediklerini söyledi. 

11 derslikli okulun 785 öğrencisi olduğunu öğrendiklerini belirten Demirtaş, şöyle devam etti: 

"Gedikbulak aynı zamanda özel bir okul. Öğretmenlerinin adeta birer işçi gibi çalışıp kendi elleriyle boyadıkları, tamiratlarını yaptıkları, adeta oya gibi işledikleri bir okul. Öğretmenlerin büyük çabasıyla kız öğrenci sayısının deprem öncesinde 3 katına çıktığı bir okul Gedikbulak İlköğretim Okulu. 

Taşımalı eğitim ile 14 köyden öğrenciler geliyordu. Biz bu okulu yeniden inşa etmek istiyoruz ki başarılı eğitimine devam etsin, öğrencileri ve öğretmenleri okuluna kavuşabilsin. Gedikbulak İlköğretim okulu depremden önce örnek bir okuldu, yenisi yapıldığında da yine örnek bir okul olacak." 

Van Valisi Münir Karaloğlu ile görüştüklerini ifade eden Demirtaş, cumartesi günü Van'a giderek okulun yapımı için Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve Valilik ile protokol imzalamayı planladıklarını ifade etti. 

Bu isteklerini İzmir'de bulunduğu sırada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da ilettiğini ifade eden Demirtaş, "Başbakanımız da okulun 11 derslikli olduğunu öğrenince, 'Yaparsanız 24 derslikli yapmanız lazım' dedi. Biz de artık 24 derslikli olarak, sosyal alanları, içindeki tüm teşrifatıyla birlikte yapacağız. 1 milyon lira kaynak ayıracağız, gerekirse de bu miktarı artırabiliriz" dedi. 

Van'da yaşanan depremin Türk halkındaki dayanışma duygusunu bir kez daha gösterdiğine dikkati çeken Demirtaş, sözlerini şöyle tamamladı: 

"İzmir Türkiye'nin en batısında, Van ise en doğusunda. Ama deprem ve yaşanan acılar yine doğu ile batıyı birleştirdi, kardeşliğimizi gösterdi. Biz de bir Kardeşlik Projesi olarak İzmir'den Van'a giderek depremde yıkılan bu okulu yaptırıp, doğu ile batının kardeşliğine vurgu yapmak, bu dayanışmayı daha da güçlendirmek istiyoruz." 

 

Okulumuzun kıymetini bilelim, sahip çıkalım...

Sayfanın izlenme sayısı: 1955

 
  

Kapat